
Πώς κάνουμε τις λιαστές κόκκινες πιπεριές.
- Παίρνουμε τις κόκκινες πιπεριές και της περνάμε σε σπάγγο.
- Στην συνέχεια της κρεμάμε σε σκιερό μέρος.
- Όταν θεωρήσουμε ότι είναι έτοιμες και μισοξεραμένες τις μαζεύουμε.
- Αφού τις έχουμε πλύνει για να φύγει η σκόνη, τις αφήνουμε στο στραγγιστήρι.
- Μόλις είναι έτοιμες τις μαζεύουμε σε πακέτα, τις δένουμε με τον σπάγκο και τις βάζουμε σε σακούλα κατάψυξης.
- Τον χειμώνα τις βγάζουμε και αφού έχουν μισοξεπαγώσει ξεκινάμε την παρασκευή του φαγητού μας.
Για μεγάλο ταψί κουζίνας:
- 35 κόκκινες πιπεριές
- 1 κιλό ρύζι Καρολίνα
- 3 κανονικά κρεμμύδια
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 1 ματσάκι άνηθο
- Μαύρο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση
- Μία συσκευασία αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες ντομάτες
- Μία κουταλιά συμπυκνωμένης σάλτσας
- Μία κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
- Ξεκινάμε με το να αχνίσουμε τα κρεμμύδια με λίγο νερό.
- Μετά ρίχνουμε μισό φλυτζάνι λάδι και συνεχίζουμε.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνηθο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Στην συνέχεια πλένουμε το ρύζι στο σουροτήρι με μπόλικο νερό και μετά το βάζουμε σε ένα σκεύος ρίχνοντας του χυμό λεμονιού.
- Το ανακατεύουμε να πάει παντού (έτσι το ρύζι μας δεν θα λασπώσει ποτέ) .
- Αφού έχουμε πλύνει το ρυζι, το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα.
- Βάζουμε αλάτι, μαυροπίπερο και κοκκινοπίπερο.
- Έχουμε έτοιμο ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και εκεί διαλύουμε την σάλτσα.
- Έπειτα την περιχύνουμε μέσα στο ρύζι.
- Ρίχνουμε ακόμη ένα φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
- Στην συνέχεια αφού τραβήξει το ρύζι το νερό, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα.
- Μόλις κρυώσει, ξεκινάμε το γέμισμα της κόκκινης πιπεριάς.
- Πριν τα βάλουμε στον φούρνο, ρίχνουμε ένα φλυτζάνι λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε στους 170° -180° για 1 ώρα και 10 λεπτά

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου