Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λιαστές κόκκινες πιπεριές Φλώρινας, ψητές στο φούρνο

Από την Λίνα Μαζμανίδου, συνταγή της μητέρας μου
Πώς κάνουμε τις λιαστές κόκκινες πιπεριές.
  • Παίρνουμε τις κόκκινες πιπεριές και της περνάμε σε σπάγγο.
  • Στην συνέχεια της κρεμάμε σε σκιερό μέρος.
  • Όταν θεωρήσουμε ότι είναι έτοιμες και μισοξεραμένες τις μαζεύουμε.
  • Αφού τις έχουμε πλύνει για να φύγει η σκόνη, τις αφήνουμε στο στραγγιστήρι.
  • Μόλις είναι έτοιμες τις μαζεύουμε σε πακέτα, τις δένουμε με τον σπάγκο και τις βάζουμε σε σακούλα κατάψυξης.
  • Τον χειμώνα τις βγάζουμε και αφού έχουν μισοξεπαγώσει ξεκινάμε την παρασκευή του φαγητού μας.
ΥΛΙΚΑ
Για μεγάλο ταψί κουζίνας:
  • 35 κόκκινες πιπεριές
  • 1 κιλό ρύζι Καρολίνα
  • 3 κανονικά κρεμμύδια
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Μαύρο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση
  • Μία συσκευασία αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Μία κουταλιά συμπυκνωμένης σάλτσας
  • Μία κουταλιά της σούπας κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
  1. Ξεκινάμε με το να αχνίσουμε τα κρεμμύδια με λίγο νερό.
  2. Μετά ρίχνουμε μισό φλυτζάνι λάδι και συνεχίζουμε.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, τον άνηθο και τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  4. Στην συνέχεια πλένουμε το ρύζι στο σουροτήρι με μπόλικο νερό και μετά το βάζουμε σε ένα σκεύος ρίχνοντας του χυμό λεμονιού.
  5. Το ανακατεύουμε να πάει παντού (έτσι το ρύζι μας δεν θα λασπώσει ποτέ) . 
  6. Αφού έχουμε πλύνει το ρυζι, το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα.
  7. Βάζουμε αλάτι, μαυροπίπερο και κοκκινοπίπερο.
  8. Έχουμε έτοιμο ένα φλυτζάνι ζεστό νερό και εκεί διαλύουμε την σάλτσα.
  9. Έπειτα την περιχύνουμε μέσα στο ρύζι.
  10. Ρίχνουμε ακόμη ένα φλυτζάνι νερό και ανακατεύουμε.
  11. Στην συνέχεια αφού τραβήξει το ρύζι το νερό, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να κρυώσει το μείγμα. 
  12. Μόλις κρυώσει, ξεκινάμε το γέμισμα της κόκκινης πιπεριάς.
  13. Πριν τα βάλουμε στον φούρνο, ρίχνουμε ένα φλυτζάνι λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  14. Ψήνουμε στους 170° -180° για 1 ώρα και 10 λεπτά


Σχόλια