Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το γλυκό λεωφορείο

Όταν το επιχειρείν δεν έχει όρια!
Επιμέλεια: Τόσκα Παναγιώτα
Όταν ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, και οι επιλογές περιορίζονται, τότε αρχίζουν να λειτουργούν η καινοτομία και η ευρηματικότητα, παντρεμένες με την παράδοση και το μεράκι. Έτσι ακριβώς ξεκίνησε μια πρωτότυπη ιδέα ο κ. Ισαακίδης, επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης, ο οποίος δημιούργησε κάτι πολύ πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα: το πρώτο κινητό κατάστημα διάθεσης φαγητού (food truck), το οποίο σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε, αδειοδοτήθηκε και πιστοποιήθηκε από όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και λειτουργεί πλέον σαν ένα κανονικό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το όχημα ήταν ένα αστικό λεωφορείο που μετέφερε κόσμο στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ξηλώθηκαν καθίσματα, χερούλια, ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων, και την θέση τους πήρε ο απαραίτητος εξοπλισμός για να σερβίρονται ροφήματα και γρήγορο φαγητό και γλυκό. Αυτή η ιδέα ήρθε από το εξωτερικό όπου η λειτουργία τέτοιων καταστημάτων είναι αρκετά διαδεδομένη. Εδώ οι δυσκολίες ήταν πολλές, γιατί ήταν το πρώτο food truck που δημιουργήθηκε και αντιμετωπίστηκαν προβλήματα σχετικά με τη νομοθεσία.

Το ταξίδι του "φαγητολεωφορείου" ξεκίνησε το καλοκαίρι από τη Χαλκιδική. Έκανε μια στάση στην παραλία του Πευκοχωρίου όπου μάγεψε όλους τους επισκέπτες. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα που θα κάνει ένα γευστικό ταξίδι στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη, για να μας μαγέψει με τα φαγητά και τα γλυκά του.

Στόχος του επιχειρηματία είναι να δημιουργηθεί ένα food truck park όπου θα βρίσκονται πέντε λεωφορεία-καταστήματα με κατάλληλη διαμόρφωση, η οποία θα παραπέμπει σ’ ένα μικρό εμπορικό κέντρο. Ο επισκέπτης μέσα σ’ ένα περιβάλλον ξεχωριστό και μοναδικό θα μπορεί να απολαμβάνει φαγητό, καφέ και γλυκό.

Το θέμα παρουσιάστηκε και από την τηλεόραση της ΕΡΤ3.






Σχόλια