Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παστέλι

Από την Δώρα Καπλανίδου
Υλικά:
  • 300 γραμμάρια σουσάμι
  • 300 γραμμάρια μέλι 
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά )
Εκτέλεση:

  • Βάζουμε το σουσάμι σ` ένα ταψί (στους 190ο ) ή σ` ένα τηγάνι και το καβουρδίζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί.
  • Μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 
  • Βάζουμε το μέλι σ` ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις πάρει μια βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σουσάμι, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 6 λεπτά.
  • Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
  • Το κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι σχετικά χλιαρό.
  • Όταν πλέον κρυώσει, διατηρούμε το παστέλι μέσα σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
  • Βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια λαδόκολλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

Υπογράμμιση:
  • Μπορείτε άμα θέλετε να βάλετε και ξερούς καρπούς. 
  • Άμα είναι ωμοί τους καβουρδίζετε και τα αφήνετε μαζί με το σουσάμι να κρυώσουν και τα ρίχνετε όλα μαζί μέσα στο μέλι.
Καλή επιτυχία 

Σχόλια