Από την Δώρα Καπλανίδου
Υλικά:
Υλικά:
- 300 γραμμάρια σουσάμι
- 300 γραμμάρια μέλι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά )
- Βάζουμε το σουσάμι σ` ένα ταψί (στους 190ο ) ή σ` ένα τηγάνι και το καβουρδίζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί.
- Μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Βάζουμε το μέλι σ` ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις πάρει μια βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σουσάμι, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 6 λεπτά.
- Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Το κόβουμε σε κομμάτια όσο είναι σχετικά χλιαρό.
- Όταν πλέον κρυώσει, διατηρούμε το παστέλι μέσα σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.
- Βάζουμε ανάμεσα στα κομμάτια λαδόκολλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Υπογράμμιση:
- Μπορείτε άμα θέλετε να βάλετε και ξερούς καρπούς.
- Άμα είναι ωμοί τους καβουρδίζετε και τα αφήνετε μαζί με το σουσάμι να κρυώσουν και τα ρίχνετε όλα μαζί μέσα στο μέλι.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου