Από τη Δώρα Καπλανίδου
Υλικά για το παστέλι:
Υλικά για την γέμιση:
Υλικά για την σοκολάτα:
Υπογράμμιση:
Μπορείτε να βάλετε λευκή κουβερτούρα όπως και ότι ξηρούς καρπούς θέλετε.
Καλή επιτυχία
Υλικά για το παστέλι:
- 300 γραμμάρια σουσάμι
- 300 γραμμάρια μέλι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά )
Υλικά για την γέμιση:
- 200 γραμμάρια φουντούκια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια αμύγδαλα ψημένα ψιλοκομμένα (χωρίς την φλούδα)
- 200 γραμμάρια αποξηραμένα κράνμπερι
Υλικά για την σοκολάτα:
- 250 γραμμάρια κουβερτούρα
- Βάζουμε το σουσάμι σ` ένα ταψί (στους 190ο) ή σ` ένα τηγάνι και το καβουρδίζουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί.
- Μόλις πάρει χρώμα το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Βάζουμε το μέλι σ` ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις πάρει μια βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σουσάμι, το ξύσμα από το λεμόνι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για 6 λεπτά.
- Το αποσύρουμε από την φωτιά και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε να κρυώσει
- Αφού κρυώσει καλά το παστέλι ετοιμάζουμε την γέμιση.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους ξερούς καρπούς και το παστέλι αφού το έχουμε χοντροκόψει στο μπλέντερ.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα λίγο νερό και από πάνω ένα μπολ με την κουβερτούρα για να κάνουμε μπεν μαρί. (Προσοχή το πάνω σκεύος δεν ακουμπά στο νερό που βράζει στο κάτω σκεύος).
- Μόλις λιώσει η κουβερτούρα την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και το παστέλι και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε από το μίγμα με το χέρι ή με δυο κουταλάκια και κάνουμε σοκολατάκια.
- Τα βάζουμε σ` ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Αφήνουμε να σφίξουν και τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
Υπογράμμιση:
Μπορείτε να βάλετε λευκή κουβερτούρα όπως και ότι ξηρούς καρπούς θέλετε.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου