Από την Δώρα Καπλανίδου
Υλικά:
Υλικά:
- 500 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 350 ml νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 γραμμάρια μαγιά ξηρή
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 γραμμάρια αλάτι
- 2 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές τις σούπας νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
- Σουσάμι
- Σε μία λεκάνη, βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 15-20 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
- Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά.
- Αφού το ζυμώσουμε παίρνουμε το ζυμάρι στα χέρια και ρίχνουμε στην λεκάνη το λάδι και βάζουμε το ζυμάρι και καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη (περίπου για 1 ½ ώρα).
- Αφαιρούμε τη ζύμη από την λεκάνη και κόβουμε σε 2 ίσα κομμάτια τη ζύμη και απλώνουμε το κάθε κομμάτι πάνω σε μία λαδόκολλα.
- Ανοίγουμε με τη βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευριού σε λαγάνες τόσο μεγάλες ώστε να χωράνε σε 2 ταψιά φούρνου.
- Μεταφέρουμε τις λαγάνες μας σε 2 ταψιά με λαδόκολλα ανοίγοντας τες λίγο πάνω στο ταψί για να κρατήσουν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο.
- Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το νερό με τη ζάχαρη για να φτιάξουμε το ζαχαρόνερο.
- Τις αλείφουμε με το ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Περιμένουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν οι λαγάνες μας.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C στον αέρα.
- Μόλις περάσουν τα 20 λεπτά, τις πιέζουμε με το δάχτυλο μας κάνοντας τους δαχτυλιές για να πάρουν το σχήμα της λαγάνας.
- Ψήνουμε για 15-18 λεπτά.
Καλή επιτυχία
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου