Από την Κωνσταντίνα Καβλάκη,
μια χειμωνιάτικη συνταγή που την ετοιμάζουν κυρίως στις γιορτές αλλά δεν μας εμποδίζει να την ετοιμάσουμε οποιαδήποτε άλλη μέρα, ειδικά την Τσικνοπέμπτη!
Υλικά

Υλικά
- 4 έντερα μοσχαρίσια
- 500 γρ. κρέας μοσχαρίσιο
- 500 γρ. κρέας χοιρινό
- 300 γρ. συκώτι μοσχαρίσιο
- 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι
- 1 πράσο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- Μαύρο κ κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
- Ψιλοκόβουμε το κρέας.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
- Γυρίζουμε ανάποδα τα έντερα και τα πλένουμε με χλιαρό νερό και στο τέλος με ξύδι. Κάνουμε πολλές πλύσεις για να είμαστε σίγουροι. Στη συνέχεια γυρίζουμε τα έντερα από την καλή και δένουμε την πρώτη άκρη.
- Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Αρχίζουμε να γεμίζουμε το έντερο σιγά σιγά χρησιμοποιώντας ένα χωνί και προσέχουμε μην σπάσει. Προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές νερό ανάμεσα στα γεμίσματα. Στο τέλος όταν γεμίσει δένουμε και την άλλη άκρη. Όταν τελειώσουμε το γέμισμα σε όλα τα έντερα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που είναι χλιαρό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
- Τα αποσύρουμε από τη φωτιά Τα τρυπάμε με μια καρφίτσα λίγο κ τα ψήνουμε στους 180ο, πάνω κάτω για 30' ακόμη.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου