Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνταγή για λαγάνα

 

Η Συνταγή είναι από XHEKA GENTJAN.

ΥΛΙΚΑ

  • 700γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ κίτρινο αλεύρι σιμιγδαλένιο
  • 650γρ νερό χλιαρό
  • 50γρ ζάχαρη
  • 25 γρ αλάτι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • Σουσάμι για πασπάλισμα
  • 200γρ.νερό + 1 κ.σ ζάχαρη για άλλειμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με την μαγιά, την ζάχαρη, και το αλάτι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ελαφρά.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί στην συνέχεια κόβουμε σε 2 κομμάτια την ανοίγουμε με τα χέρια σε μέγεθος που θέλουμε και ανάλογα πόσο λεπτή την θέλουμε την αλείφουμε με το ζαχαρόνερο.
Ρίχνουμε το σουσάμι και κάνουμε με τα δάχτυλα μας πολλές μικρές γούβες ψήνουμε στους 180 βαθμούς αέρα για 20′-25′.



Σχόλια